Technische Rider

Een technische rider is een plan waarin alle eisen op technisch gebied, voor een optreden gedetailleerd staan omschreven. In de technische rider staat duidelijk uitgelegd welke apparatuur de artiest of band gebruikt en welke technici de band zelf meeneemt.  Deze rider wordt aangevuld met een stageplan en een priklijst. In een technische rider van een buitenlandse artiest staat ook vaak in de backline omschreven welke instrumenten er nog geregeld moeten worden.

Een technische rider is onderverdeeld in 4 onderdelen:

  1. Backline
  2. Crew
  3. Priklijst
  4. Stageplan

Backline:
In de backline staat omschreven welke verschillende versterkers (gitaar, bas,toetsen) en bijvoorbeeld het drumstel wat de band mee neemt.

Crew:
In het gedeelte van de crew staat beschreven welke bandleden en welke technici de band meeneemt, maar ook welke technici van het podium aanwezig moeten zijn.

Priklijst:
In de priklijst staat beschreven hoe er geplugd moet worden en hoeveel kanalen er gebruikt worden. Ook kun je goed aangeven welke soort microfoon of DI er gebruikt wordt of welke voorkeuren er zijn op het gebied van monitoring.

Stageplan:
In het stageplan wordt aangegeven  hoe de situatie op het podium eruit ziet. Bijvoorbeeld waar het drumstel staat, waar de monitoren staan of waar de gitarist komt te staan.

Wanneer je hulp nodig hebt bij het opzetten van een technische rider, neem dan gerust contact met ons op via ons contactformulier. We helpen je graag.

Voorbeeld stageplan:

Deel dit bericht met je netwerk.